Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Öppen bana – rida med karta

4 juli / 08:00 28 augusti / 17:00

Välkommen till öppen bana på Lindebergs gård utanför Eneryda.
Vi finns 4 mil söder om Växjö och 2,5 mil norr om Älmhult i Småland.
Det kommer att finnas tre olika svårighetsgrader och du väljer själv vilken runda du vill rida.

 • Blå runda (lätt)
  Du får prova att läsa karta samtidigt som du rider i lugnt tempo. Banan är 6-8 km lång och du rider på skogsvägar som är väl synliga, det viktiga är att du kan läsa ut från kartan vilket håll du ska svänga i korsningarna. Längs vägen finns bokstäver som du ska skriva ner på ett papper – när du kommer tillbaka kommer bokstäverna att bilda ett ord. Om du lyckas lista ut ordet blir det morötter till dig och din häst!
  Man kan rida i grupp, två och två eller på egen hand. Om du vill ha sällskap bokar du tid med mig så rider vi tillsammans.
 • Grön runda (medel)
  Banan är 8-15 km lång och rider både på skogsvägar som är väl synliga och på lite mindre stigar. Det handlar om lätt orientering men du ska ha provat att läsa karta tidigare. Längs vägen kommer det att finnas kontroller, där hittar du markeringar som du ska skriva ner på ett papper. Du väljer själv vilket tempo du vill hålla men det kommer att finnas sträckor där du kan trava och/eller galoppera om du vill.
  Om du vill ha en extra utmaning kan du kombinera den här banan med att prova att rida på idealtid. Det innebär att du exempelvis ska hålla 7 km/h mellan två kontroller och se hur nära idealtiden du kan komma. Då måste du vara van vid att rida ute i skogen i lite högre tempo.
  Även den här banan kan man rida i grupp, två och två eller på egen hand. Om du vill ha sällskap bokar du tid med mig så rider vi tillsammans.
 • Röd runda (svår)
  Banan är 15-25 km och kartan har skalan 1:25 000. Här rider du på idealtid, på mindre vägar eller stigar och det kan förekomma vissa orienteringssvårigheter, som exempelvis bäringar. Du bör vara duktig på att läsa karta och känna till hur fort du kan rida för att hålla idealtider mellan kontrollerna.
  Även den här banan kan man rida i grupp, två och två eller på egen hand.

Öppettider
Banorna öppna efter tidsbokning alla dagar under perioden 4 juli-28 augusti.

Bokning
Ring Camilla på tfn 0709-171512 för att boka tid, minst 3 dagar innan du vill rida.

Kostnad
100 kr/ryttare
100 kr om du vill att jag rider med
200 kr om du vill lära dig mer om hur man läser en karta

Välkommen!