Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Prova på TREC 7 maj

7 maj, 2023 / 08:00 16:00

Välkommen till Lindebergs gård, mellan Växjö och Älmhult i Småland, för att prova på TREC – på svenska kallad ”tävling i uteritt”. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av TREC för att delta. Alla ryttare och hästar är välkomna!

Vad är TREC?

TREC består av tre faser, resultaten från respektive fas slås samman i ett totalresultat:

  • Orientering på idealtid (kallad POR): Banan kommer att vara 5-7 km lång med enkel orienteringen, det viktiga är att du kan följa med på kartan under ridning så att du hittar kontrollerna som finns längs vägen. Du rider på grusvägar, skogsvägar och väl synliga stigar. Du rider respektive del av banan utifrån en angiven hastighet, det vill säga på idealtid. Du får poäng efter hur nära idealtiden du rider på respektive sträcka.
  • Hinderteknikbana (kallad PTV): Banan består av uppgifter som härstammar från sådana svårigheter som du kan möta under en ridtur i naturen, exempelvis att rida slalom, rygga, uppsittning eller ett litet hopp över en stock/häck (max 50 cm). Hästens lydighet, ryttarens ledarskap och ekipagets balans och harmoni är sådant som bedöms. Du kan få max 10 poäng per uppgift.
  • Gångartstest (kallad MA): Målet är att visa samlad galopp/trav/tölt på en bana som är 100 m lång. Därefter visar du vägvinnande skritt på samma bana. Det är tiden som avgör hur många poäng du får.

Du kommer att få prova på alla tre faserna under dagen.

Kostnad: 300 kr
Sista anmälningsdag: 1 maj

Mer information

Ta med egen mat och fika till både dig och din häst.
Ta med en digital armbandsklocka samt en plastficka att ha kartan i.
Ta även med en vattenhink till din häst.
Kläder efter väder.

Om du vill veta mer om den här dagen eller om TREC, ring Camilla på tfn 0709-17 15 12 eller via mejl camillakastner01@gmail.com

OBS: Samma kurs ges även den 6 maj, du kan välja vilken dag du vill delta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.